upgrade-calculator-002

Upgrade-uri pentru calculatorul dumneavoastra

Poate ca nici un domeniu nu a evoluat atat de mult in ultimii ani precum s-a intamplat in industria IT. Astfel, spre deosebire de domeniul auto sau al electrocasnicelor, in acest caz nu mai vorbim doar despre design, adaugarea unei functii ori a unui ecran sensibil la atingere. Vorbim despre game de calculatoare desktop si laptopuri complet diferite de la un an la altul, cu tehnologii si inovatii ce converg spre miniaturizare si performante maxime. Este de-ajuns sa ne uitam doar la calculatoarele din urma cu zece ani si la cele de acum, pentru a va face o idee despre ce este vorba. Astfel, daca in urma cu 10-15 ani inca mai existau unitati HDD de 1 sau 2 GB capacitate de stocare, astazi, s-a ajuns la capacitati de o mie de ori mai mari, de ordinul TB. Acelasi lucru se poate spune despre procesoare, despre placile video, dar si despre memoria RAM.

 Tine pasul cu tehnologia

Odata cu noile tehnologii s-au dezvoltat o serie intreaga de industrii conexe, precum cea a softurilor si jocurilor pe calculator. De fapt, acestea putem spune ca merg chiar mana in mana, influentandu-se una pe alta. Prin urmare, companiile de soft genereaza astazi programe care necesita resurse impresionante la nivel hard-drive, iar acestea din urma nu au alta posibilitate decat sa raspunda pe masura. Acelasi lucru se intalneste si in industria de gaming, acolo unde aparitia unor jocuri de ultima generatie necesita resurse impresionante la nivel de procesor, memorie RAM si accelerare grafica. Cum raspund insa consumatorii la toata aceasta avalansa de noi si noi produse in fiecare sezon? Este clar ca nu putem face achizitii in ritmul impus de producatorii de calculatoare si de laptopuri. In acest caz, solutia cea mai la indemana o constituie cea a efectuarii unui upgrade.

upgrade calculator 001

 Ce este un upgrade la calculator?

In esenta, upgrade-ul la un sistem de calcul presupune schimbarea unei piese vechi cu o alta noua. Acest lucru nu se face ca la masina, cand schimbam o piesa doar in momentul in care aceasta s-a defectat. Pur si simplu, vorbim despre uzura morala sau despre nevoia de a fi in pas cu tehnologiile, prin schimbarea unei piese vechi cu una de generatie mai noua. Acest upgrade se poate face la orice piesa de calculator, incepand de la hard-disk, pana la procesor, ventilator, sau memorie RAM. De asemenea, upgrade-ul calculatorului trebuie facut de un specialist, pentru ca schimbarea componentelor sa fie facuta in conditii de maxima siguranta si cu pastrarea garantiei. Practic, piesa veche, inca functionala, se schimba de catre tehnician, iar consumatorul va achita doar diferenta. Iar daca in cazul pieselor operatiunea este mai putin costisitoare, se poate face upgrade la intregul sistem. Astfel, vii la service cu un calculator vechi si pleci cu unul de generatie noua, pe care te vei bucura de mai multa viteza, o grafica mai performanta si o unitate de stocare mai generoasa. Nu in ultimul rand, exista unitati de service unde puteti beneficia de diferite tipuri de upgrade sau schimburi de componente. Astfel, puteti veni cu un hard-disk sau un kit de memorie si puteti pleca acasa cu un monitor nou-nout. Totul este sa fiti deschis la nou, caci posibilitati exista, prin sistemul de upgrade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>